20 Kasım 2016 Pazar

Makyaj Bazı Olarak Traş Balsamı?!!


Bu yazıda başlıktan belli olduğu üzere ''acaba bir traş balsamından makyaj bazı olur mu?'' sorusuna kendi deneyimimden yola çıkarak cevap bulacağız.
Bu ürünle ilgili yazı yazmayan blogger kalmadı diyebilirim. En son ben yazmış oluyorum herhalde:) O zaman bu ürünün işe yarayıp yaramadığına dair kendi açımdan bir nokta koymuş olayım.

Önce kısa bir hatırlatma yapayım (bilmeyenler için). Ünlü bir vlogger bu ürünün makyaj bazı olarak kullanıldığında güzel bir görünüm elde ettiğine ve makyajı uzun süre ciltte tutmaya yardımcı olduğuna dair kuyuya bir taş atmıştı. Baştan söyleyeyim videosunu izlediğimde bunun bir satış stratejisi olduğunu düşündüm. Nivea kadın ürünlerini sattığı gibi erkek ürünlerinide sattırmayı düşündü ve böyle bir PR çalışması yaptı dedim:) Bu sebeple alırken bir işe yaramayacağını kanıtlarım düşüncesi oldu. Tabi biraz da merak;)


Ürünün amacı traş sonrası oluşan kızarıklığı ve hassasiyeti gidermek, cildi nemlendirmek. İçeriğinde E vitamini bulunuyor. Alkol barındırmıyor. Paraben kaynıyor. 
Şimdi gelelim makyajda bir işe yarayıp yaramadığına. 
Karma/Hassas cilt tipine sahibim. Makyajımın kalıcılığını gün sonuna kadar muhafaza etmekte zorlanıyorum. Kullandığım makyaj ürünlerini cildim bir süre sonra emiyor. Makyaj bazı zaten tam da bu sorun için lazım olan bir ürün oluyor. 
Nivea traş sonrası balsamı makyajımdan önce cildime uygulayıp ardından ten makyajına geçtim. Birkaç kez bu şekilde denemeden sonra söyleyebilirim ki bu ürün benim cildimde hiçbir işe yaramadı. Gözle görülür herhangi bir değişiklik olmadı. 
 
Biliyorum bu ürünü kullanıp çok memnun kalan bir çok güzellik bloggerı var. Ancak benim deneyimimde ve mantıken düşünecek olursak amacı nemlendirmek, hassasiyet azaltmak olan bir ürün makyajı nasıl kalıcı yapsın ki?
Bu ürün o parlatma videosundan sonra raflarda tükenir oldu. Bir kere amacına ulaştıkları kesin. Peki acaba diyorum bunun devamı da gelecek mi? Mesela traş köpüğü için saçı muhteşem şekillendiriyor veya traş kolonyası da sivilcelere iyi geliyormuş tarzında hikayelerle yola devam mı edecekler :) Bilemiyorum. 
Her parlatılan ürünün üzerine atlamamakta fayda var diyorum. Peki kullananlar nasıl memnun kaldı? sorusunun cevabı ne olabilir diye düşününce aklıma bir seçenek geliyor. Plasebo etkisi;)
Memnun kalanlar kullana dursun ne güzel istedikleri gibi bir baz bulabilmişler. Benim gibi arayışta olanlarada kısmet bir gün buluruz illaki diyorum:)
 Ürün kendisini amacına uygun olarak kullanacak bir yakına verildi.

*Plasebo etkisi, farmakolojik olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir. 
 
 Facebook       Twitter      Instagram     Bloglovin'

7 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş :) Açık ve net.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ben eşiminkini alıp kullandım kendim satın almadım yani ve epey de bir denedim yazmadım gerçi çok yazıldı diye bana göre makyajı baya bir tuttu yazın da denedim kışın da placebo etkisi olamayacak kadar uzun süre denedim yani ama herkesin cilt tipi ve beklentisi farklı tabi o nedenle çok farklı fikirler oluştu doğal olarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünü yorumlayan çoğu yazıyı bloglarda okudum. Aynı bende olduğu gibi hiçbir etkisini görmeyen ve boşa aldığını yazanlarda var. Senin gibi gayet memnun kullananlarda. Elbetteki bu farklılıkta cilt tipinin etkiside vardır. Ancak benim karşı çıktığım nokta bu amaç için üretilmeyen bir ürünün yeni bir stratejiyle insanlara sunulmasıydı. Bunda iyi niyet olmadığını düşünüyorum. Zaten kozmetik sektörünü yeteri kadar ihya ediyoruz. Bir de erkek ürünlerini mi tüketelim:)
      Yazıda belirttiğim gibi üründen memnun olan da var. Ama hiç memnun olmayabilirsinizde diyorum. Daha önce herkesin aşırı övdugu bir makyaj fircasi almistim. Şuan en kullanmadigim firça odur:) Bunun gibi yani.
      Yorumun ve deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler.

      Sil
  3. Benim de merak ettigim ama kullanmaya gözümün kesmedigi bir üründü. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...