1 Nisan 2015 Çarşamba

Burçlara Göre Makyaj Önerileri 4


Astroloji ile makyajı bir araya getirdiğim yazı dizisinin son bölümüne geldik. Toprak grubu burçları olan boğa, başak ve oğlak burçları için makyaj önerilerine geçelim.
Toprak sağlamlığı, güveni ve güçlü durmayı simgeliyor. Bu sebeple toprak grubu burcu, yükseleni yada haritasında toprak elementi yoğunluğu olanlar bu unsurları diğer insanlardan daha çok önemserler.


 Bu gruptakilere öncelikle doğal olan tüm tonlar yakışır. Sakin tabiatları gereği abartılı olan herşeyden kaçınırlar. Sadelik daha ön plandadır. Boğa burcu diğerlerine nazaran biraz daha ilgi çekici olabilir. Çünkü boğa burcunu venüs yönetir. Ve venüs güzelliği, dişiliği temsil eder. Bu sebeple başak ve oğlak burcuna göre biraz daha farklı değerlendirmek gerekir. Boğa'nın ilgisini çeken renk siyah ve kırmızıdır. Asalete önem verdiğinden siyahı kendine yakıştırır. Makyajında kırmızı rujlar vazgeçilmezi olabilir. Venüs etkisiyle gözler dikkat çekicidir. Siyah eyeliner veya yoğun dumanlı göz makyajıda onun iddialı karakteriyle örtüşür. Lüks tüketime düşkündür. Pahalı kozmetiklere, özellikle de mücevhere ilgisi vardır.


 Başak burcu sadelikten hoşlanır. Detaylara önem verir. Titiz yapısı sebebiyle kişisel bakımına çok özen gösterir. Düzenli spor ve beslenmesine dikkat eder. Cildi için doğal sabunlar, bakım yağları vb. ürünlere meraklı olabilir. Makyajında çoğunlukla doğal tonları tercih edebilir. Kızıl/toprak, kestane ve bal rengini makyajında kullanabilir. Tamamen toprak tonlarından oluşan far paletleri tam onlara uygun. Allık olarak hafif tonlarda şeftali mürdüm renklerini tercih edilebilir. Bronzer allıklarda ten makyajına oldukça yakışabilir. Rujlarda vişne çürüğü tonları uygundur.


 Ve geldik zodyak kuşağının inatçılığıyla ünlü oğlak burcuna:) Gerçekçi olduğundan bir an önce kariyer sahibi olup iş hayatına atılmanın hayalini kurar. Maddiyat onun için son derece önemlidir. Kozmetikte çok pahalı tercihler yapmak istemez. Bu sebeple indirim dönemlerinde alışveriş yapmayı sever. Herşeyin uygun fiyatlı olanını arar. Çalışkanlığı, hırsı sayesinde iş hayatında son derece başarılı olabilen oğlak kadını için belkide en önemli şey zamandır. Saatler süren bir makyaj onlar için zaman kaybı olabilir. Bu sebeple pratik ürünlere yönelir. Yanında taşıyabileceği mini boy ürünler veya set halindeki makyaj ürünlerini tercih edebilir. Farlarda kiremit, yeşil ve bakır tonlar uygundur.  


Ve böylece yazı dizisinin sonuna gelmiş oldum. Umarım okurken keyif almışsınızdır. Güzel ve huzurlu bir hafta diliyorum...
 Libra MakeUp Facebook Sayfası
Libra MakeUp
  Twitter
@libramakeup
  Instagram
@libramakeup

2 yorum:

  1. İşte beklediğim yazı :) Tamamen beni anlatmışsın. Kırmızı rujum ve simsiyah çerçevelenmiş gözlerim benim her şeyim :D Tabi aynı anda değil. Dozu ayarlamak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiysen ne mutlu bana:) Elbette vurguyu ya gözlere yada dudaklara yapmak gerekir. İkisi birden fazla abartılı durur. Yorumun için çok teşekkürler. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...