16 Mart 2015 Pazartesi

Burçlara Göre Makyaj Önerileri 2


Merhabalar:)
Öncelikle geçtiğimiz hafta başladığım yazı dizisine gösterdiğiniz ilgiye  teşekkür ederim. Güzel yorumlar ve geri dönüşler aldım. Bugün de coşkulu bir hevesle burçlara göre makyaj önerilerine ateş grubu ile devam ediyorum. Ancak başta belirtmek isterim ki bu öneriler sadece burç bazında yorumlar içeriyor. Yani doğum haritanızda güneşi baz alarak anlatıyorum. Güneş haricinde yükselen burcunuzun ve haritada yer alan diğer gezegenlerin hangi element grubuna, hangi burçlara denk geldiğide önemli. Önerileri okurken yükselen burcunuzu da okumanızı tavsiye ederim. Şimdi anlatmaya başlayalım bakalım;)


 Koç burcu liderlik vasfı ön planda olan, hareketli yapısıyla dikkat çeken (zaten ilgi çekmeyi de çok seven) bir yapıya sahiptir. Koç kadını her zaman ne istediğini bilir, kariyerine düşkündür, başarılı olma arzusu çok yüksektir. Kıyafetlerinde ve makyajında oldukça iddialı seçimler yapar. Bir ortama girdiğinde ''ben burdayım'' der adeta. Koç burcunun rengi kırmızıdır. Ve bu burçta olanlara kırmızı çok yakışır. Allık seçiminde eğer beyaz tenli olup soluk yüzlü ise cilde renk vermesi için daha simli/sedefli yapıda allıkları tercih edebilirler. Örneğin MAC'in Springsheen allığı gibi pembe/mercan tonlarında ışıltılı bir allık uygun bir seçim olabilir.


Far tercihinde ise özellikle gece makyajına uygun yoğun ışıltılı yapıda olanlar ilgisini çekecektir. Eğlenmeyi seven koç kadınına MAC'in Let Me Pop tekli farı gibi yoğun simli yapıda olan farlar yakışabilir. Günlük kullanımda ise kırmızının tonlarının yanısıra kızıl, toprak renkleride seçebilirler. Koç kadını dediğimde aklıma hep simsiyah eyeliner geliyor. Hem dikkat çekici olması hem de vamp bir görünüm vermesi sebebiyle makyajlarında eyeliner kullanmayı severler. Rujlarda elbette canlı tatlı tonda kırmızılar, yazın ise özellikle mercan tonlar kullanılabilir.


Gelelim güneşin ışığıyla parıldayan aslan burcuna...Yani en süslü püslü kadınların burcu olan aslana:) Giyimine makyajına son derece önem verir. Lükse düşkündür. En pahalı kozmetikler, parfümler, marka kıyafetler çok ilgisini çeker. Saçlarının bakımına ayrı bir önem verir. Çünkü saçlarıyla dikkat çeker. Bu yorum yükseleni aslan olanlar içinde geçerli.


Aslan burcunun rengi sarı, turuncu ve altın tonlarıdır. Makyajında da bu renklere ağırlık verebilir. Allık yerine bronzer tercih edebilir. İddialı makyajlar yapmayı sever. Karakterine uygun olarak güçlü ve asil görünmeyi ister. Yüksek özgüvenini makyajına da yansıtır. Pohpohlanmayı ve şımartılmayı arzular. Ne kadar iyi göründüğünü etrafından duymak ister. Bu sebeple beğenilecek tarzda kendine yakışan seçimler yapar. Gözlerde kızıl/toprak ve bronz tonları oldukça yakışır. İçinde bu tonlarda farlar mevcut olduğundan Wet n Wild 'ın Comfort Zone far paleti güzel bir seçim olabilir.
Ten ve göz makyajı yoğun yapılmışsa mat bir ruj daha doğru bir seçim olur. Golden Rose'un Velvet Matte serisinin rujlarını önerebilirim.


Ve ateş grubunun son üyesi yay burcuna gelelim. Özgürlüğüne düşkün yapıdaki yaylar makyaj için çok uzun süre vakit ayırmak istemezler. Zaten hareketli yapısı sebebiyle oldukça pratiktir. Muhtemelen çoğumuzun yarım saatte yaptığı makyajı onlar beş dakika da yapıp çıkarlar:) Makyajında farklı renkler kullanmak ister. Bu yüzden pek çok kozmetik ürünü alma eğiliminde olabilir. Değişkenlik özelliği sayesinde hep aynı makyajı yapmak istemez. Farklı olanı denemek ister. 
Yay burcu gezmeyi çok sevdiğinden her gittiği yerden farklı ürünler alabilir. Yurtdışından alışverişler yapabilir. Göz makyajında mor, eflatun ve bordo renkleri tercih edebilirler. Simli aydınlatıcılar, canlı tonda rujlar cildine çok yakışır. The Balm'ın Hot Mama isimli allığı rengi ve içindeki ışıltılarıyla yay burcunun canlılığını yansıtabilir. Sadece kırmızı ruj ve siyah bir göz kalemi bile onu yansıtmaya yeterlidir. Ojelerde de tüm ateş grubu burçlarına uygun olarak canlı kırmızılar, bordo ve turuncu renkler kullanılabilir.
 Ateş grubu kadınları umarım memnun kalmışsınızdır:)
Yazı dizisinin devamı gelecek, takipte kalın ;)

Libra MakeUp Facebook Sayfası
Libra MakeUp
  Twitter
@libramakeup
  Instagram
@libramakeup

4 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş tatlım eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim canım, çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Ilgiyle takip ediyorum...devami dilegiyle..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...