8 Temmuz 2014 Salı

Real Techniques Expert Face

Real Techniques'in bu makyaj fırçası hakkında çok fazla olumlu yorum okumuştum. Genelde Ecotools ve The Balm'ın makyaj fırçalarını kullanıyorum. Onca övgüden sonra merak edip bu fırçayı denemek istedim. Şu merak duygusu bazen yeni güzellikler keşfetmenize sebep oluyor bazen de tam tersini:)


Real Techniques'in marka olma hikayesine kısaca bakacak olursak...
Profesyonel makyaj artisti ve güzellik guru'su diye kendini tanımlayan Samantha Chapman'ın Youtube da yer alan makyaj videoları büyük ilgi görünce kendi markasını yaratmış. Sentetik kıllardan oluşan makyaj fırçaları MAC ve Sigma markaları kadar pahalı olmayan profesyonel fırçalardan oluşuyor.
Kutudan böyle ufak tefek bir fırça çıkıyor. Expert fırçası pek çok kozmetik ürününü kullanabilme kolaylığı sağlaması olumlu bir özelliği. Bu fırça özellikle likit veya krem fondötenleri, krem allıkları ve kontürleme işlemini uygulamada başarılı olduğu söyleniyor.
Expert fırçayı bütün bu söylenen kozmetik ürünleriyle denedim. Tek tek yorumlamak gerekirse...

cream foundation brush, krem fondöten fırçası

Krem yapıdaki fondöten ve allıkları iyi uyguluyor ve güzel dağıtıyor. Yüzün her kısmına kolayca ulaşabiliyor. Çoğunlukla krem yapıda ürünler kullanıyorsanız bu fırça işinize yarayabilir.

 
Ten makyajı yaparken kullandığım likit fondöteni nasıl uygulayacağı benim için önemliydi. Uygulama sırasında normalden 2,5 belkide 3 kat daha fazla ürün harcadım. Ve sonuca baktığımda çok az ürün kullanmışım gibi bir görünüm vardı. Fazla kapatıcılığı olan bir fondöten de bile hafif bir ten makyajı yapmışsınız gibi duruyor. BB krem kullanarak uyguladığımda ise hafif yapıda olan ürün tamamen kayboldu gitti. Çünkü çoğunu fırça emmişti. Buda benim hiç sevmediğim bir durum. Yani yokmuş gibi duracaksa o zaman hiçbir şey sürmem zaten değil mi? :)
Likit ürünler kullanırken tam bir canavar gibi ürünü hapur hupur yutuyor resmen. Az ürün uyguladığı için kapatıcılık diye birşey de kalmıyor haliyle.

Bu sebeple fondöteni daha yoğun uygulayabilmek için tek katı sürdükten sonra biraz bekleyip daha sonra ikinci katı sürmem gerekiyor. Buda zaman kaybı yaratıyor.
Fırçayı toz yapıda ürünlerle de denedim ama küçük bir fırça olduğundan toz ürünleri rahatça yayamıyorsunuz.
Biraz da fiyatından bahsetmek istiyorum. Şu an ülkemizde satış fiyatları yurtdışına göre biraz fazla. İndirimlerde almak istediğinizde bulmak zor olabiliyor. Ancak fiyat/performans açısından bakarsam kesinlikle bundan daha uygun fiyata güzel sonuçlar çıkaran fırçalar bulmak mümkün. Bu ise ortalama bir fırça diyebilirim. Öğrenci olanlar, maddi durumu müsait olmayanlar alamadıklarına üzülmesinler.
Sonuç olarak bir Ecotools değildi yani;) 
Bu arada fondöten uygulamak için severek kullanmaya devam edeceğim fırçayı merak edenler şuraya bakabilirler tık tık.

Facebook       Instagram        Bloglovin       Twitter

2 yorum:

  1. Bu fırçada biraz fazla abartıldı sanki.. Buffing Brush fondöteni daha iyi uyguluyor. Hatta benim yurtdışından aldığım markasız fırçalar bile Expert ten daha iyi :) Çok çok yoğun fondötenler için kullanılabilir sanırım birde krem allıkları uygulamada başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum yorumlarına. Her övgüye inanıp gözümüzde çok büyütüyoruz bazen. Gerçek öyle olmayabiliyor. Bu fırçada da olduğu gibi:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...