8 Mart 2015 Pazar

Burçlara Göre Makyaj Önerileri

 Herkese merhaba :)
Bugünden itibaren bir yazı dizisine başlıyorum. Oldukça uzun zamandır ilgi alanım olan astrolojiyi kozmetik merakımla birleştirmek istedim. Bu sebeple 
kendi kullandığım ürünlerden derlediğim fotoğraflarla burçların özelliklerine göre makyaj önerileri paylaşacağım. Burçları element gruplarına göre yani ateş, su, hava ve toprak olarak dört yazı dizisi halinde yayınlayacağım.
Keyifli bir yazı olacağını düşünüyorum, umarım hoşunuza gider. :)

 

İlk yazıda hava gruplarını yani; ikizler, terazi ve kova burcu özelliklerini genel olarak anlatıp, uygun renkler ve ne tarz makyajın yakışacağından bahsedeceğim. Hava grubu burçları havai, neşe veren, yaşamaktan zevk alan bireylerdir. Bu burçlara uyan renkler pembe, mavi tonları, özellikle de açık mavidir.

Pembe ve şeftali tonlarında allıklar onları daha da sempatik gösterir. The Balm'ın Fratboy allığını önerebilirim. İkizler burcu kadınları çoğunlukla renkli gözlüdürler. Bu sebeple göz farı ve göz kalemlerinde mavi - yeşil tonlar gözlerinin rengini daha da vurgular. İkizler karakterine uygun olarak daha canlı tonları sever. Işıltılı, yanar döner simli farlar oldukça yakışır. Değişken yapıda olduğu için her zaman aynı makyajı yapıp aynı ürünleri kullanmaktan sıkılabilirler. Yeni olan herşey ilgisini çeker. Çok meraklı olması sebebiyle herşeyi denemek ister. Yeni çıkan ürünleri muhtemelen ilk onlar denerler. :)

Gelelim benimde burcum olan teraziye...
Terazi burcunun yönetici gezegeni venüs olduğundan güzelliğe, kişisel bakım ve kozmetiğe son derece düşkündürler. Zarif olmayı önemsediğinden daha çok pastel tonları tercih edebilir. Pembenin tonları, açık mavi ve turkuaz uygun renklerdendir. Romantik tarzda makyajları tercih edebilirler. Canlı pembe tonlarında rujlar yüze canlılık katacaktır. Alix Avien Shine Plus 03 hoş bir seçim olabilir. MaX Factor'ın Glazed Caramel dudak parlatıcısı ve Rimmel London'ın 063 no'lu dudak kalemi romantik bir makyaj için güzel seçeneklerden.


Göz farlarına gelecek olursak pembe, şampanya rengi, mürdüm ve lila tonlarını seçebilirler. The Balm'ın Shady Lady paletinden curvy cami ve luscious lani isimli farlarını önerebilirim. Ayrıca yine The Balm'ın Rockstar paletinden Third Eye Blinded, Blink 982 ve Alice Copper farları bu tarz makyajda kullanılabilecek seçeneklerden bazıları.
Kova burcu kadını ise uranüs'ün etkisiyle alışılmışın dışında, farklı tarzıyla ilgi çeker. Makyajında mavinin tüm tonlarını kullanabilir. Göz makyajı için lacivert, mavi ve yeşil farların bulunduğu The Balm'ın Shady Lady far paletini önerebilirim. Kova burcu güzelliğin yanında doğallığı da önemsediği için naturel tonlarda makyaj ürünleri ilgisini çekebilir. Temiz içeriğe sahip ürünleri kullanmaya özen gösterirler.

Ojelerde mavi, pembe ve nude tonlar hava grubu burçlarına uygun renk seçeneklerinden bazıları.
 Sonraki yazılarda diğer element gruplarıyla devam edeceğim. 
Ateş (Koç, aslan, yay) Toprak (Boğa, başak, oğlak) Su (yengeç, akrep, balık)
Önce hangisini yayınlasam? 
Öneriniz nedir, benimle paylaşırsanız sevinirim ;)

Libra MakeUp Facebook Sayfası
Libra MakeUp
  Twitter
@libramakeup
  Instagram
@libramakeup

11 yorum:

  1. Kova için genel olarak doğru =))) Tabi yükselen için diğer burçları da beklemek gerek =))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselen burcun nedir? Bilirsem önceliği ona verebilirim. :)

      Sil
  2. ilginç bir konu bu bakımdan hiç bakmamıştım.devamını da yazarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorumunuz için, elbette devamı da gelecek :)

      Sil
  3. Ben yay yukselenım yengeç merakla belıyorum :* makyaj yapsan super olurdu aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi 12 burç için ayrı ayrı makyaj yapmaya üşenirdim herhalde:) Hafta da bir yazı ekleyeceğim. Senin için yay ve yengeç burcuna öncelik vereceğim ;)

      Sil
  4. Aaaa bir boğa olarak toprak burcunu da incelemeni istiyorum ki astroloji en sevdiğim alanlardandır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boğa burcuyla ilgili yazılacak çok şey var :) Yazacağım detaylarıyla ;)

      Sil
  5. tipik bir terazi olarak pastel tonları vazgeçilmezim, kıyafet seçimimi bile etkiliyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende öyleyim :) İçimizden böyle geliyor demek ki ;)

      Sil
  6. Bir terazi olarak tamamen katıldım bu yazıya :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...