9 Ocak 2016 Cumartesi

Asla Paylaşmaman Gereken 5 Ürün


Paylaşmanın ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak konu güzellik ve bakım olduğunda bazı ürünler var ki işte onları asla paylaşmamamız gerekiyor. 
Bakalım onlar hangileri? :)

1. Makyaj Süngeri
Bir arkadaşımızla paylaşmanızı bir yana bırakalım, kişinin kendisinin bile dikkatli kullanması gereken bir ürün. Mümkün olduğunca sık yıkanması ve dezenfekte edilmesi gerekiyor. Makyaj süngerleri kirli cilde asla uygulamamalı. Yok ben tembelim, öyle fazla yıkayamam derseniz mantar ve enfeksiyon kapma gibi dertlerle uğraşmaya hazır olmanız lazım:)

2. Maskara
Gözler yüzümüzdeki en hassas bölge olduğu için her türlü mikroba son derece açıklar. Göz makyajı için kullandığımız kozmetiklerde ürünün kalitesine ve kullanım ömrüne dikkat etmek gerekir. Maskara da bu ürünlerden en önemlisi. Kirpikler gözlerimizi dış etkenlere karşı korumakla görevli. Özellikle maskara direk kirpik diplerine kadar sürüldüğü için mikrop almaya en elverişli ürünler arasına giriyor. Bu sebeple maskaranın paylaşılması durumunda mikroplar bir kişiden diğerine kolaylık geçecektir. Göz enfeksiyonlarına sebep olmamak için maskarayı paylaşmakta cimri davranmak en doğru karar olacaktır.


3.  Ruj / Dudak Parlatıcısı
İşte belkide en çok paylaşılan ürün.
Arkadaşımızın ''Aa rujumu yanıma almayı unutmuşum, seninkini versene tazeleyeyim'' dediği illaki olmuştur. Aslında sırf paylaşmakla da değil satın alırken denediğimiz o rujları bizden önce kaç kişinin daha sürdüğünü bir düşünelim. Ben bu konuda hiç risk almak istemediğimden denememeyi tercih ediyorum. Dudak parlatıcıları da yapışkan yapısı sebebiyle oldukça mikrobik olabiliyor. Pek çoğumuzun başına geldiği gibi kullanım ömrü dolmuş olan parlatıcıların renk değiştirip bozulduğunu gözlemleyebiliyoruz.
 4. Cımbız
Yine tamamen kişisel olması gereken bir ürün daha. Özellikle kaş alırken çoğumuzun kullandığı cımbızların zaman zaman alkolle yıkanması gerekir. Kıl diplerinden direk olarak mikrop kapma ihtimali vardır. Bazen kaş, tüy aldıktan sonra kızarıp akne oluşmasının sebebi de yine iyi dezenfekte edilmemiş olması veya başkalarıyla paylaşma yüzündendir. 

5. Pompasız Ürünler
 Yüz kremleri genelde cam kavanozlardadır. Bazı likit fondötenlerinde bir kısmı pompasız ambalajlarda satılır. Sebebini hiç anlamış değilim. Bir pompa eklemenin maliyeti ne kadar fazla olabilir? Kavanoz yada cam şişe gibi ambalajların içinden o ürünü almak için parmaklarımızı kullanmak zorunda kalıyoruz. Böylece ellerimizin temiz olması daha fazla önem kazanıyor. Hele ki başkası kullanmak isterse ayrı bir risk oluşuyor. Mikropların en önce temas ettiği yer ellerimiz olduğu için mümkün olduğunca temiz ellerle bu tarz ürünleri kullanmakta fayda var.

Bu yazı size biraz kamu spotu gibi gelmiş olabilir :) Ancak gerçekten dikkat edilmesi gereken bir konu. Özellikle kullandığımız göz ürünlerine daha fazla özenli olmalıyız. Başıma geldiği için biliyorum. Ürünlerin kullanım sürelerine de aynı hassasiyeti göstermemiz gerekiyor.
Güzelleşelim derken sağlığımızdan olmayalım değil mi ? :)
Herkese bol sağlıklı, keyifli haftasonları dilerim.

Sosyal Medyada Libra Makeup

 Facebook       Twitter      Instagram     Bloglovin'

1 yorum:

  1. Nice Review! Thanks for sharing ^^

    Would you like to support each other by follow on GFC & G+?
    Please Let me know if you follow me and I’ll follow back!

    Love xx
    Official Seol ♥

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...