23 Mart 2015 Pazartesi

Burçlara Göre Makyaj Önerileri 3


Yeni bir haftaya başladık. Sadece haftanın değil baharın da başlangıcındayız. Umarım hepimize bin bir güzellikler getirir :)
Bahar dileklerinden sonra burçlara göre makyaj önerileri yazı dizisine kaldığı yerden devam ediyorum. Üçüncü bölümde Su grubu yani Yengeç, Akrep ve Balık burcunu anlatacağım.

 
Yengeç burcuna uygun olan renklerin başında beyaz, gümüş ve açık mavi gelir. Ay'ın etkisinde olduğu için son derece duygusal olan yengeç burcu kadını giyim ve makyajında kendi iç dünyasını yansıtan tercihler yapar. Genelde oldukça neşeli bir mizaca sahiptir. Ancak ayın karanlık bir tarafının olması gibi bazen melonkolik de olabilirler.
Çocuksu yapıdaki yengeç kadınına romantik tarzda makyajlar oldukça yakışır. Allıkta şeftali tonları önerilebilir. Özellikle elmacık kemiklerine aydınlatıcı uygularsa çok daha canlı ve aydınlık bir görünüm vermiş olur. Böylece burcun yöneticisi olan Ay'ın ışığını makyajına da yansıtmış olur. The Balm'ın Mary Lou Manizer aydınlatıcısını tavsiye edebilirim. Far seçiminde mavi tonları ve gümüş rengi uygun olabilir. Ruj seçiminde ise canlı tonlarda pembe, magenta ve fuşya tonlarını kullanabilirler.

Pluto etkisindeki Akrep burcu kadını etkileyici olmayı ister. Ona uygun renkler siyah ve kırmızıdır. Özellikle siyah vazgeçilmezidir. Makyajında giyiminde en çok kullandığı renk bu olabilir. Giyimde rahatlıktan yanadır. Aşırı frapanlıktan hoşlanmaz. Herşeyin doğal ve gerçekçi olmasını ister. Bu sebeple doğal ve bitkisel ürünlere meraklıdır. Bakışlara çok önem verir. Makyajında en çok siyah maskara ve siyah göz kalemi/eyeliner kullanır. Sadece bunlar bile onun için yeterli olabilir. Yoğun dumanlı göz makyajıda daha çarpıcı görünmesini sağlar. Gizemli olmayı sever. Bu sebeple mor ve tonları onu çekebilir. Göz makyajında bu tonları kullanması önerilebilir. The Balm'ın Shady Lady paletinde bu tonlarda farlar mevcut. Ruj tercihinde günlük olarak sadece nemlendirmek için lipbalm, veya nude tonlar kullanabilir. Özel günlerde ise canlı bir kırmızı ruj oldukça yakışır.

rimmel london deep blue eye pencil, black eye pencil, siyah göz kalemi, mac eye pencil, mac black eye pencil, mac siyah göz kalemi, mor göz kalemi,

Tüm su grubu burçlara mavinin tüm tonları, mor ve siyah rengi göz kalemlerini tercih edebilirler.
Ve son olarak balık burcuna gelelim.
Hayalperest uçarı balık kadını için yumuşak tonlar daha uygundur. Neptün etkisinde olduğundan giyim ve makyaj alışverişlerinde çabuk etki altında kalır, önerilere kolayca inanır. Bu sebeple alışverişten önce ürünler hakkında bir ön araştırma yapmasında fayda vardır. Hassas yapısına uygun olarak romantik makyajlar tercih edebilir. Allıkta doğal tonda pembeler, far da ise su yeşili ve toprak tonları son derece yakışır.


Su grubu burçları ojelerde mor, lila ve lacivert tonlarını tercih edebilirler. Yazı dizisinin bu bölümüde sonlanıyor. Geriye sadece toprak grubu kaldı. Yani boğa, başak ve oğlak. Onlarıda haftaya anlatacağım.
Hepinize güzel bir hafta dilerim ;)

 Libra MakeUp Facebook Sayfası
Libra MakeUp
  Twitter
@libramakeup
  Instagram
@libramakeup

4 yorum:

  1. merhaba cnm ne güzel bir post olmuş bayıldım cnm takibimdesin bene beklerimm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğendiğine sevindim:) Çok teşekkürler...

      Sil
  2. Bir balık burcu olarak akrep burcu makyajı yapıyormuşum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki haritanda akrep burcuna önemli bir gezegen yerleşmiş olabilir. Zaten ikisi de su grubu burcu olduğu için her türlü yakışmıştır ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...